Askarruttavatko vakuutusasiat?

Ei hätää, me autamme! Valitse alla olevista vaihtoehdoista Sinua askarruttavat aiheet. Voit myös itse lisätä kysymyksiä/lisätietoa seuraavassa vaiheessa.

Eläköityminen | 20.8.2019 | OP-Henkivakuutus

4 ennakkoluuloa vapaaehtoisesta eläkevakuutuksesta ja avainhenkilöiden sitouttamisesta

Avainhenkilöiden sitouttaminen yritykseen voi olla yrityksen tulevaisuuden elinehto. Jos avainosaaja lähtee, yritys voi menettää arvokasta osaamista, jonka varaan koko liiketoiminta rakentuu.

Vapaaehtoinen eläkevakuutus on verotehokas keino sitouttaa avainhenkilöt yritykseen. Silti moni saattaa ajatella, että eihän eläkevakuutus mitään sitouta. Avaamme tässä neljä tunnettua väärinkäsitystä.

Uskomuksia auttoi murtamaan OP Henkivakuutuksen asiakaspäällikkö Elina Mikkola, joka työskentelee yritysasiakkaiden henkilöstöratkaisujen parissa. 

Tässä ovat 4 yleistä ennakkoluuloa:

"Vapaaehtoinen eläkevakuutus on joustamaton"

Vapaaehtoinen eläkevakuutus huomioi yrityksen erityistarpeet. Lisäksi eläkevakuutus on tehokas keino palkita ja sitouttaa, eikä se aiheuta muutoksia yrityksen omitussuhteisiin. 

Vapaaehtoinen eläkevakuutus tarjoaa monia etuja muihin avainhenkilöiden sitouttamiskeinoihin verrattuna. Yksi merkittävimmistä eduista on se, ettei eläkevakuutus pienennä omistajien osuutta yrityksestä, kuten esimerkiksi optio-oikeus. Katso täältä 5 syytä, miksi eläkevakuutus on kätevä sitouttamiskeino

Mikkola muistuttaa, että eläkevakuutus tarjoaa lisäksi yritykselle hyvän keinon verovähennyksiin. Yritys voi sitouttaa kahdenlaisella eläkevakuutuksella: yksilöllinen vapaaehtoinen eläkevakuutus ja ryhmäeläkevakuutus.

Erityisesti jälkimmäinen herättää kysymyksiä joustavuudesta.

– Yritykset miettivät ryhmäelävakuutuksen kohdalla paljon sitä, kenelle sitä pitäisi tarjota. Ratkaisut ovat joustavia. Ryhmäeläkkeen voi rakentaa esimerkiksi niin, että sen piiriin pääsee, kun saavuttaa työssään tietyn tuloksen. 

Vapaaehtoisen eläkevakuutuksen voi liittää myös rahallisiin palkkioihin, mikä auttaa tasapainottamaan kannustimia.

– Yritys voi antaa johtajilleen 80 prosenttia eläkevakuutuksen kautta ja 20 prosenttia palkkiona, ja sitten ryhmittäin niin, että jokin ryhmä saa 50 prosenttia eläkevakuutuksen kautta ja 50 prosenttia palkkiona.  


Maksuton asiantuntijan arvio yrityksesi vakuutusten tarpeesta

Jätä asiantuntijoillemme yhteydenottopyyntö, niin katsotaan yhdessä, voisimmeko olla avuksesi! Yhteydenottopyynnön jättäminen ja asiantuntijan arvio/tarjous ei sido sinua mihinkään.

Jätä yhteydenottopyyntö”Eläkevakuutuksen hankkiminen on luultavasti hidasta”

Harva asia sujuu niin ripeästi kuin eläkevakuutuksen hankkiminen.

Mikkola kertoo, että kun yritys kiinnostuu esimerkiksi yksilöllisestä vapaaehtoisesta eläkevakuutuksesta, niin asia pystytään hoitamaan päivässä parissa. Ryhmäeläkevakuutus ei ole yrittäjille yhtä tuttu juttu kuin yksilöllinen eläkevakuutus. Osa yrittäjistä haluaisi valita vakuutuksen piiriin vain parhaat työntekijät. 

– Jos työntekijät työskentelevät eri tehtävissä, kyseessä ei ole verottajan ajattelema kollektiivinen ratkaisu. Asiaa on mietittävä uudelleen. Tällöin yrityksen kanssa tarkastellaan sitä, mikä on verottajan kanta asiaan ja miten ryhmät määritellään. 


"Vapaaehtoinen eläkevakuutus ei kosketa nuoria avainosaajia"

Eläke. Siinäpä vasta sana, jonka nähtyään nuori tai verrattain nuori on jo kaukana kulman takana. Kumma kyllä, juuri nuorena eläkettä kannattaisi ajatella etenkin, jos kyseessä on yrityksessä työskentelevä avainhenkilö. 

Näin avainhenkilö saadaan sitoutettua niin, ettei hän tartu helposti kilpailijan tarjoukseen. Tämä korostuu erityisesti niissä tehtävissä, joihin on vaikea saada työntekijöitä.

Eläkevakuutus on siitä hyvä ratkaisu, että se sitouttaa nuoret avainhenkilöt alasta riippumatta. Lääkärit, lakiasiaintoimistot, arkkitehtitoimistot, mainostoimistot, koneyrittäjät, kuljetusyritykset – Elina Mikkolan lista eläkevakuutusta hyödyntävistä aloista on pitkä. Mutta tietävätkö työntekijät mitään yrityksen tarjoamista vapaaehtoisista eläkevakuutuksista?

– On yrittäjiä, jotka ovat kertoneet, että halutut työntekijät ovat sanoneet tulevansa töihin vain, jos saavat samalla eläkevakuutuksen.

 

"Eihän eläkevakuutuksesta ole hyötyä, jos elämä päättyy ennen eläkeikää"

Ei päivää tiedä, ei hetkeä kukaan. Ollaan perimmäisten kysymysten äärellä.

Eläkevuodet voivat tuntua kaukaiselta ajatukselta huippuosaajalle, jolla voi olla jopa vuosikymmeniä työuraa jäljellä. Ja eihän kukaan voi tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

Eläkevakuutuksessa eläkkeelle jäämisen ikää voi joustavasti määritellä, mutta silti varhennettukin eläkkeelle siirtyminen voi tuntua kaukaiselta asialta. Onko eläkevakuutuksesta hyötyä, jos elämän taival katkeaa ikävästi ennen eläkeikää? 

– Kyllä on. Moni pääsee itse nauttimaan vakuutussummista, mutta jos ikävin kuitenkin tapahtuu, niin silloin puolestaan edunsaajien taloudellinen tilanne helpottuu vakuutuksen ansiosta. 

Tutustu myös:
- Yrityksen eläkevakuutusopas
- Ryhmäeläkevakuutus
- Yksilöllinen yrityseläkevakuutusVakuutusasioiden neuvot ja niksit sinulle opastavat OP:n henkivakuutusasiantuntijat. Lähetä meille yhteydenottopyyntö, niin katsotaan yhdessä, voisimmeko olla avuksesi!


Vahinkovakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy ja vapaaehtoiset eläkevakuutukset OP-Henkivakuutus Oy. Pohjola Vakuutus Oy ja OP-Henkivakuutus Oy ovat osa OP Ryhmää.


Vakuutusasioiden neuvot ja niksit sinulle opastavat OP:n henkivakuutusasiantuntijat. Lähetä meille yhteydenottopyyntö, niin katsotaan yhdessä, voisimmeko olla avuksesi!


Vahinkovakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy ja vapaaehtoiset eläkevakuutukset OP-Henkivakuutus Oy. Pohjola Vakuutus Oy ja OP-Henkivakuutus Oy ovat osa OP Ryhmää.

Tietojasi käsitellään tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla. Sinuun saatetaan olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse.